máj
2

Ünnep

| Szerző: Kéktoll | 8:50 pm

 

Az éjjel amerikai katonák megöltek pár embert, ha igaz köztük volt egy hírhedt terrorista vezér is. Lehet úgy volt, lehet, sőt nagyon valószínű, hogy elkövette mindazt amivel vádolták. A kérdés csupán annyi, i kik voltak a többiek, ők mit követtek el, lehet volt köztük, aki csak rosszkor volt, rossz helyen?

Amerika ünnepel, éljeneznek, rögtönzött utcabált tartanak mert meghalt néhány ember, hangsúlyozom ember. Lehet volt köztük ártatlan is, nem biztos, de lehet. Innentől beszélhet-e Amerika jogról, bírálhatja-e egy másik ország döntéseit? Gondoltak-e arra az ünneplők, hogy ilyen alapon bárki akár közülük is sorra kerülhet?  Igen, ilyen alapon bárkinek a hamvait a tengerbe szórhatják, innentől az egyik barbár, győzött a másik felett. Mindkettő ártatlanokat is ölt.

Ha már meg kellett halnia vajon miért nem kaphatta meg a vallása szerinti végtisztességet? Amelyik állam ilyet tesz az minden, csak nem civilizált. Coetzee-nek üzenem a barbárokra már nem kell várni, itt élnek köztünk és mi tapsolunk nekik

Updike Terroristája Ahmad azt mondta: Ezek az ördögök, elvették az Istenemet.

Ám az én hitemet nem vehetik el: Jót cselekedni rosszul nem lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kektoll.blog.hu/api/trackback/id/tr802872701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása